melindapadron

Kategori: - Q/A

Q/A

FRÅGA: Hej! Jag undrar om du vet hur det hela "söka jobb med CV" fungerar? Att folk går runt i stan och lämnar CV:n och sånt? Vill hitta ett sommarjobb men vet hur jag ska ta mig till :( Ska jag skriva ett CV tycker du? Är 15 år. Skulle vara grymt om du kunde svara innan den 14:e Mars alltså om 4 dagar. Jättefin blogg förresten!
 
SVAR: Hej och vad roligt att du gillar min blogg! Detta kommer bli ett ganska långt svar, man jag hoppas du orkar läsa igenom allt. Till och börja med måste du skriva ett CV och ett personligt brev som du sedan kan maila eller lämna i hand till butikschefen. 

Personligt brev
I ditt personliga brev skriver du kortfattat om dig själv, dina starka- samt svaga sidor och varför just du skulle passa till tjänsten du söker. Få gärna dina svaga sidor att låta som något positivt. Exempelvis, jag gillar att ha struktur på det jag arbetar med och kan därmed bli stressad om jag har ostrukturerat. Detta leder till att jag hela tiden försöker vara så strukturerad som möjligt. Min svaghet i detta är att jag kan bli stressad, men samtidigt visar jag att jag undviker det genom att vara strukturerad, vilket är positivt. Ha gärna med en bild på dig själv. Absolut inte blid där du står och tok posar och putar med läpparna! Då kommer de kasta CV:et på en gång (skämt åsido). Ha en så naturlig bild som möjligt så blir det perfekt! Försök även att skriva milt om din starka sidor. Det låter inte jättebra om man brer på för mycket och skriver att man är bäst, vackrast och snyggast. Om du har svårt att beskriva dig själv kan du alltid ta hjälp av någon vän, pojkvän, flickvän, familjemedlem osv. Ta den hjälp du behöver!
 
 
CV
I själva CV:et skriver du om du har några tidigare erfarenheter, dvs om du haft något tidigare jobb. Om du kan bära med dig några erfarenheter från ditt/dina tidigare yrken är det superbra att skriva ned dem i CV:et då det kanske visar sig att du kan passa perfekt inom yrket du söker tjänst till. Exempelvis, om jag skulle söka till en butik kan jag bära med mig att jag jobbar som dans- och träningsinstruktör där jag har en ledarroll och har god kunskap om hur man bemöter människor, vilket är viktigt om man ska söka tjänst inom en butik. I CV:et kan du även skriva ner dina språkkompetenser. Exempelvis, svenska - modersmål, engelska - grundläggande nivå, spanska - grundläggande nivå osv. Till sist kan du skriva dina referenser om du haft ett tidigare jobb, dvs din chef. Jag valde att skriva "kontakta mig vid önskemål av referenser" då jag ville att jag och tjänsten jag sökte till skulle ha en kommunikation vilket jag rekommenderar. Om du skulle skriva ut dina referenser finns det risk att du inte blir involverad i kommunikationen och kan därmed inte visa ditt intresse lika väl som om du hade varit delaktig.
 
Maila eller dela ut för hand
När du är klar med både ditt personliga brev och ditt CV:et är det bara att maila iväg det till företaget du vill söka till, eller så skrivet du ut en massa kopior och delar ut dem för hand till butikschefen. Det positiva med att dela ut dem för hand är att då visar du ditt intresse extra väl då de får träffa dig i verkligheten. Var inte rädd för att gå tillbaka ännu en gång och fråga om du har kollat ditt CV, vad du ska göra för att ha större chans att bli anställd osv. Jag har en vän som vart anställd just för att hon gick tillbaka två gånger och visade sitt intresse. Så våga lämna in ditt CV:et samt personliga brev i verkligheten om du har möjlighet.
 
 
Kontakter
Sen vill jag bara att du ska vara medveten om att det är betydligt svårare att bli anställd när man är ung. Många yrken har 16-17 årskräns för att kunna bli anställd. Men detta betyder verkligen inte att det inte finns några möjligheter! Jag fick mitt första jobb när jag var 14 år, dock var det via min pappa, men det var ändå en start. Om du har kontakter som du kan vända dig till inom ett eller flera yrken, gör det! Det är det lättaste sättet att bli anställd på. Jag har fåt jobb via pappa, mamma och tidigare dansinstruktörer som tipsat om mig till sina chefer som idag även är mina chefer. Så om du har någon bekant som arbetar inom ett yrke även du skulle kunna arbete inom, vänd dig till den personen!

Hoppas du är nöjd med mitt svar och så får jag önska dig lycka till! Ge inte upp! Kramar

Q/A

Hej! Ska resa till Barcelona i början av juni, tänkte fråga dig som varit där mycket, om bästa shopping gatorna/ galleriorna? Vilka butiker är det man bara inte får missa när man är i Barcelona och var ligger dem? Var ligger de bästa Zara, hollister, sephora, forever21, Ralph Lauren, primark m.m - butikerna? Det är första gången jag och min familj ska resa dit och jag vill egentligen veta så mycket som möjligt om barcelona, shopping, bästa restaurangerna/ maten, bästa stranden ja allt man kan tänka sig. 
SVAR: Hej! Du har nog tyvärr missförstått vart mina släktningar bor. Varje gång vi åker till Spanien åker vi till Tenerife då mina släktingar bor där. För något år sen flyttade pappas äldsta syster till Barcelona och då åkte vi dit, så jag har endast varit där en gång. När vi var där var vi mest hemma hos mina kusiner och hängde på stranden, så jag har tyvärr inte så mycket tips... Men jag ska göra så gott jag kan! 
 


Shopping 
När jag är i Spanien shoppar jag alltid inne på Zara då jag tycker de har mycket bättre utbud där än vad de har här i Sverige. Jag har nog aldrig gått ut från en Zara-butik utan en påse när vi varit i Spanien! Butikerna Bershka, Mango, Blanco och Stradivarius är även fyra andra stora favoriter. Varuhuset El corte inglés är ett varuhus med massa olika märken med utbud från kläder till inredning och allt där emellan. Jag själv har inte besökt El corte inglés så många gånger, men mina fastrar älskar det! Till sist vill jag tipsa om ett köpcenter som heter Diagonal mar center. Jag har själv aldrig varit där men genom att ha läst om det på internet verkar det vara väldigt bra. De populär butikerna finns där, biosalonger, massa resturanger osv. Värt att besöka!
 


Mat
Då jag endast vart i Barcelona en gång och inte minns vad en enda restaurang hette kommer jag endast tipsa om maträtter jag brukar äta när jag är i Spanien. Jag personligen älskar spansk mat då jag älskar tapas och kött. Dessa två typer av rätter finner du överallt i Spanien och jag säger bara våga testa dig fram när det gäller tapas! Min favorittapas är baconlinadade dadlar, och ja,  jag vet att det låter lite skumt men det är så galet gott. Små potatisbitar doppad i aioli och calamares är även riktigt gott! I spanien har de väldigt mycket bakelser såsom chokladfyllda croissanter vilket är något man bara inte får missa. Så himmelskt gott! Chorroz är även en typisk spansk efterrät som jag tycker du bör testa! Det är friterade bakverk som är avlånga och stjärnformade som man sedan doppar i choklad. Sååå gott!
 

Stränder
När vi var i Barcelona bodde vi som sagt hos våra kusiner i en by vid namn Castelldefels. Byn låg fem minuter från stranden längst Barcelonas kust och det var den mest perfekta stranden jag någonsin besökt. Det fläktade ständigt så man inte avled pga värmen, men trots vinden så rörde sig inte sanden från marken vilket var såååå skönt! Jag avskyr nämligen när det flyger runt sand överallt och när det ej flög runt på denna strand var jag in love. Tyvärr vet jag ej namnet på stranden, men om du söker på Castelldefels på google kommer de upp massa bilder. Stranden ligger längst Barcelonas kust och är väldigt lång. Du finner restauranger och klubbar längst hela stranden samt en perfekt strandpromenad. Rekommenderas starkt!
 
Jag hoppas du känner dig nöjd med mitt svar även fast jag inte direkt nämnar några specifika platser. Men det är som sagt för att jag endast varit i Barcelona en gång i nio dagar och då spenderade jag varje dag med mina kusiner. Kram!

OUR TRAINING SCHEDULE

Då väldigt många utav er har önskat ett inlägg där jag visar mitt och Toves träningsupplägg tänkte jag härmed bjussa på ert önskemål. Om du känner dig sugen på att inspireras utav just vårt träningsupplägg är det perfekt att göra igång redan imorgon då den nya veckan startar! Här har ni vårt träningsschema.

TRÄNINGSSCHEMA:
Måndag: Konditionsträning på morgonen mellan 30-60 min på löpbandet. Antingen kör vi powerwalk i uppförsbacke, intervaller eller långdistans. På kvällen går vi på ett 30 minuters intesivt grit strength pass som tränar hela kroppen (jäkligt bra för armar, axlar, ben och rumpa!!!). Vi avslutar sedan med konditionsträning i 30-60 min beroende på hur döda vi är efter grit strength passet.
 
Tisdag: Vi börjar med att värma upp på löpbandet och sedan kör vi igång vårt corepass som brukar se lite olika ut. Men oftast blir det 30 min rygg och 30 min mage, ibland längre ibland kortare.
 
Onsdag: Denna dag brukar Tove gå på spinning medan jag har en "vilodag" då jag jobbar. Dock kan jag knappt kalla detta för en vilodag då jag håller i fyra dansklasser på raken, dvs jag dansar i fyra timmar i sträck   .
 
Torsdag: LEGDAY! Bästa dagen! Vi börjar med kondition på löpbandet runt 20-60 minuter. Oftast kör vi powerwalk i brant uppförsbacke på löpbandet då det är riktigt bra för rumpan. Sedan kör vi igång med alla våra olika övningar för ben och rumpa som varje gång ger mig GALEN träningsvärk!

Fredag: Konditionsträning, en timmes intensiva intervaller på löpbandet.

Lördag: Vilodag + ätardag

Söndag: Våra söndagar är väldigt fria då vi inte riktigt har bestämt något specifikt för denna dag. Vi kör det vi känner för helt enkelt. Om vi känner för core kör vi core, om vi känner för kondition kör vi kondition. Men det brukar se ut så här: Konditionsträning + styrka 1,5 timme. 
 
Detta är vår träningsmall, vilket innebär att vi försöker få våra veckor att likna denna mall så gott som möjligt. Men ibland dyker det upp saker såsom plugg, sjukdomar, jobb osv som leder till att justeringar dyker upp i vårt schema. Vissa veckor tränar man fler pass, vissa veckor tränar man färre och det är helt okej! 

 
KOST:
Då både jag och Tove är starkt emot att förbjuda oss från att äta något specifikt kör vi absolut inte någon slags diet. Vi försöker endast äta hälsosamt för att få de ultimata resultaten utav vår träning då kosten har stor påverkan. Om jag är jättesugen på godis någon dag kan jag självklart unna mig godis, men jag försöker så gott jag kan att hålla mig till lördagar som är min äterdag då jag får äta precis vad jag vill. 
 
När sötsuget blir alldels för högt brukar jag dricka kolsyratvatten såsom loka och bonaqua då det hjälper mig att dämpa mitt sötsug. Frukt är även ett stark tips då frukt innehåller fruktsocker som tillfredsställer ditt sötsug. Om du är kreativ är det perfekt att baka/skapa nyttiga snacks som du kan plocka fram när sötsuget är högt. Några exempel är bananbitar doppade i mörk choklad som du sedan ställer in i frysen, nyttiga chokladbollar, frysta vindruvor (smakar som piggelin), hemmagjord glass gjord på frysta bananer (LÄNK HÄR) osv osv. Det är bara att googla sig fram så kommer du hitta massa smått och gott. Just detta med goda nyttiga val är något vi ej får glömma. Att vara nyttig betyder inte att man äter äckliga gröna blad, det finns hur mycket goda alternativ som helst som även stärker din hälsa!
 
Om ni har mer frågor är det bara att kommentera så svarar jag så fort jag kan, dunderkramar till er alla!
 
 

Q/A ABOUT TRAINING


KOMMENTAR: Jag har hört att man inte ska köra kondition och styrka på samma gång? För muskeluppbyggnaden,nedbrytningen och allt det där. Stämmer det? Tänkte eftersom ni kört det.
 
SVAR: Det finns inte direkt något rätt eller fel på denna fråga, utan det beror helt och hållet på vad DU vill få ut av din träning och vad som funkar allra bäst för just DIN kropp. Om man vill bygga mycket muskler bör man ej kombinera långa intensiva konditionspass med styrkepass under samma dag då det kommer resultera till att du bryter ned din muskelbyggnad. Då är det istället bättre att fördela upp dina pass genom att köra kondition vissa dagar och styrka andra. Om du ej känner att du behöver förbränna utan istället endast vill fokusera på din muskelbyggnad kan du korta ned antalet kodnitionspass ytterligare och istället endast fokusera på dina styrkepass. Anledningen till varför konditionsträning kan ge negativ inverkan på din styrketräning är för att konditionsträningen orsakar att det tar längre tid innan din återhämtning utav styrkan startar (dvs att dina myskler börjar "byggas"), och det kan även leda till att din prestation blir försämrad än om du inte hade kört kondition samma pass som du utfört styrka. Därmed kan vi dra slutsatsen att de som vill fokusera på muskelbyggnad ska ej kombinera styrka och kondition under samma dag.
 
Sedan får vi inte glömma att kondition är bra för hälsan! Så trots att man endast är ute efter muskelbyggnad bör man träna kondition någon gång i veckan/månaden för att ha så bra hälsa som möjligt. 
 
 
Nu undrar ni säkert varför jag och Tove ibland kombinerar styrka och kondition. Och det är just för att våra kroppar passar denna typ av träningsupplägg. Jag personligen känner bäst resultat när jag kombinerar kondition och styrka och just därför har jag valt detta upplägg. Självklart kör jag korta konditionspass när jag ska köra ett hårt styrkepass samma dag då jag vet via olika studier att konditionen ger negativ inverkna på min styrka. Men när jag kör långa och intensiva konditionspass kör jag ingen styrka alls. Men precis som jag skrev innan, känn efter själv! Alla är olika och allas kroppar funkar bäst till olika typer av träningsupplägg. Påverkas inte allt för mycket utav andra, kör det som känns bäst för dig och njut av din träning! 

NEW JEANS FROM ZARA

KOMMENTAR: Snälla fina Melinda, kan du visa bild på hur jeansen från zara ser ut ska nämligen in till Göteborg imorgon och där finns det zara bor i Borås så har inte tillgång till att åka dit hela tiden hursomhelst skulle vart väldigt snällt av dig ifall du kunde lägga upp bild på hur de ser ut samt namn på modellen och pris:) helst innan i morgon kram

SVAR: Självklart kan jag besvara din fråga! Dock är jag rädd för att jag svarar lite för sent, men bättre sent än aldrig! Detta är i alla fall byxorna jag införskaffade i Stockholm, eller snarare sagt, fick utav min kära mor. De kommer från Zara på stureplan och är från Zara Woman kollektionen. Modellen är fit: slim, leg: skinny och rise: high waist. Jag har storlek 36 i dem, men känner nu efter att ha haft dem en hel dag att de skulle sitta en aning bättre om jag köpt dem i 34. Dock var det rea på dessa och ingen 34 fanns kvar, därmed hade jag inte så mycket att välja mellan. Ordenariepris var 559 kr och vi fick dessa för 129 kr, jag upprepar HUNDRATJUGONIO KRONOR! Sjukt bra deal! Trots lite för stor storlek är jag sjukt nöjd! Hoppas du hittade något bra i Göteborg, kram!

Q/A

Hej Melinda! Vill bara börja med att säga att din blogg är jättebra! Jag är en tjej som älskar att dansa men går ej i någon dansgrupp. Jag har läst att du lär ut dans till elever? Är det nånting man kan anmäla sig till eller är det privat? Skulle vara väldigt roligt att börja dansa! Kramkram :))
SVAR: Hej och tack så jättemycket tjejen! Helt riktigt, jag lär ut dans men det är inget jag gör privat. Jag lär ut street dance på NBV och om du vill anmäla dig kan du antingen höra av dig till Ulrika Hagen på facebook, eller så går du in på vår hemsida HÄR. Tyvärr är det för sent att anmäla sig till denna vårtermin då vi har dansat i över tre veckor... Men du är varmt välkommen till höstterminen! :)
 
Vilken storlek har du på dina Better Bodies tights? :)
SVAR: Jag har XS på min Better Bodies tights!
 
 
Vart i Nyköping klipper du ditt hår? Kan du rekommendera något ställe? :) jätte bra blogg! Kram :)
SVAR: Den senaste gången klippte jag mig hos Carinas hårdesign. Men nästa gång ska jag nog klippa mig hos hårakuten då två av mina vänner vart riktigt nöjda när de gick dit. Sedan vet jag att klippt och skuret är riktigt bra! Om det är någon annan från Nyköping som har tips på någon bra frisör får ni gärna höra av er! Kram
 
Hur kommer det säg att ni är en blandad klass? hur blev det så? :)
SVAR: Jag antar att vi var ojämnt antal media- och beteendeelever och därmed fick de sätta ihop en blandad klass för att lösa det så bra som möjligt ;)
 
 
Vart har du köpt dem dära röda dansskorna? Älskar din blogg :)
SVAR: Tack så mycket! Jag fick dem av mamma och pappa i julklapp för flera år sedan så jag har ingen aning tyvärr ://
 
 
Fin tröja! Vart är den ifrån? :)
SVAR: Min vita blus är från Zara! Det finns även i fler färger såsom svart och ljusrosa :)
 
Vad är podcast?
SVAR: Man skulle kunna säga att det är en ljudinspelningen. Varje podcast har ofta en egen genre, Michaela och Dashas som jag brukar lyssna på handlar om kärlek och varje vodcasting har ett eget tema. Ex. Första kärleken, förbjuden kärlek, kärlek till sina vänner, svartsjuka, sambolivet osv.
 
Då måste du ha en juniorsko nu eftersom att Nike använder sig av halva storlekar. Dvs 37,5, 38,5, 39,5 osv. Inte 37, 38 etc (om du inte har en väldigt gammal sko eller juniorsko). Så dessa borde passa! :)
SVAR: Nike använder sig utav både hela och halva storlekar, jag är hundra procent säker på detta då både min mamma och min pojkvän jobbar på sportbutiker där de säljer massa Nike skor. Min sko jag har nu är varken junior eller gammal, utan den är från Pegasus förra kollektion :) Men jag hoppas verkligen att mina nya Nike Air Pegasus kommer passa ändå trots lite för stor storlek!
 
 
Linnet på andra bilden till vänster, vart kommer det ifrån? :)
SVAR: Det HÄR linnet är från bikbok och finns i flera färger :)
 
Det skulle vara riktigt kul om du kunde göra ett inlägg med ert träningsschema! Tycker att det är jättekul att läsa när du skriver om träning, men kan tänka mig att många tkr att det är mindre kul också typ de som inte tränar regelbundet! Men som sagt, kul att läsa om träning tycker verkligen jag! Kram :)
SVAR: Till och börja med vill jag bara tydliggöra att i min blogg skriver jag om det som intresserar mig. Jag kommer inte sluta med något för att en läsare ber mig att göra det. Självklart anpassar jag mig någorlunda efter er då jag vill göra er nöjda, men träning som är en sådan stor del utav mitt liv skulle jag aldrig plocka bort från bloggen, så du behöver inte vara orolig! Självklart kan jag göra ett inlägg kring Toves och mitt träningsschema! Jag hade faktiskt tänkt fixat det denna vecka, men då jag har jobbat varje dag och kommit hem väldigt sent har jag inte haft tid till det. Men så fort jag får lite tid över lovar jag att skapa ett inlägg kring vårt träningsschema! Kramar :)

Vart redigerar man bilder så att man får bilden som ram till bilden?
SVAR: Då det är rätt svårt att beskriva med ord hur man går tillväga ska jag försöka göra ett videoinlägg där jag visar hur man gör :)
 

Q/A

Wow alltså ditt hår! Skulle du kunna göra en video eller något där du visar steg för steg dina "hårrutiner"? Kram
SVAR: Känner mig så tråkigt när jag varje gång måste svara att jag knappt har några hårvanor... Men det är så det är. Jag har fått turen att ha mycket starkt och bra hår som knappt behöver någon "behandling". Det enda jag gör är att duscha med schampoo och balsam. När jag duschat klart applicerar jag ett tunt lagar moroccanoill i mitt hår. Du hittar krämen HÄR! När jag väl använder mig utav plattänger och locktänger är jag alltid noga med att spraya håret med en heat protector. Det är det enda jag gör, Kram

Vart är tröjan ifrån? :)

SVAR: Den är från gina tricot :)
 
 
Vart kan man köpa den? :)
SVAR: Min Sephora sminkpalett kan du köpa inne på Sephora i Stockholm.

Åh vilka snygga löpartights! Vart kan man hitta dessa? Är nämligen på jakt efter ett par gråa träningstights, så snyggt!
SVAR: Visst är de snygga! Mina gråa tights är från intersport och du hittar dem HÄR :)

Hej! Har du en spellista som du lyssnar på när du tränar? Behöver tips på bra, peppande träningsmusik! Kram
SVAR: Hej! För det mesta så lyssnar jag på podcast när jag tränar. Då fokuserar jag mer på att lyssna på vad de säger än hur lång tid jag har kvar på löpbandet, vilket resulterar till att jag orkar mer. Ett stort tips är Michaela och Dashas pod! Kram
 

Kan inte du lägga upp eran planering så att vi också får ta del av den? :)
SVAR: Självklart kan jag göra det så ni kan bli inspirerade utav oss. Jag ska försöka se till att det kommer upp imorgon!

Får man macbook pro på sam/beteende också? eller bara sam/media?
SVAR: Du får endast en macbook pro om du går sam/media. Dock är min klass en blandad medie- och beteendeklass, så då fick hela klassen macbook pro istället för endast media eleverna. Tur för oss haha! Vill även trycka på att välj inte linje beroende om du får en macbook eller inte, välj det som känns intressant!

Åh. vad dansar du för något? :D
SVAR: Just nu går jag inte på någon danskurs, utan de enda gångerna jag dansar är när jag dansar med mitt crew Key arcade. Jag dansar mest street och hiphop :)

Åå var har du köpt leopardsportbh`n? ♡ Såå fin blogg ♡
SVAR: Tack så mycket! Den är köpt på gina, dock är det lite mindre än ett år sedan så jag tror ej att den finns kvar tyvärr. Men det finns massa andra färger du kan välja mellan!

ANSWER ABOUT MY MAC BLUSH

"Hej! Vad heter själva rougen och kan du inte berätta om du tycker den är bra eller inte? Kram" 

Svar: Hej hej! Själva rougen heter Peachtwist (Sheertone Shimmer) och jag är hur nöjd som helst! Rougen har en varm rödbrun ton som ger extra lyster på kindbenen, den sitter hela dagen, bli ej fläckig varken under dagen eller när du applicerar den och den är oerhört dryg. Märks knappt att jag har använt den vilket jag har gjort dagligen enda sedan jag köpte den. Rougen kostar 250 kr och finns att köpa hos Kicks. Enligt mig är den värd vartenda litet öre! Kramar!

Q/A

Hur ser leg raises ut? Kan inte du göra en video med olika övningar?
SVAR: Du ligger raklång på marken och lyfter upp benen och släpper sedan ner benen långsamt. Benen ska hela tiden vara så raka som möjligt! Denna övning är väldigt bra för nedre delen utav magen. Hehe i dagsläget tror jag att jag skulle känna mig rätt "töntig" om jag skulle spela in en video, men det är absolut något jag ska tänka på! Kanske ändrar jag mig :)

Jag har precis börjart gymma och vet inte riktigt vad man ska göra.. vill inte lyfta vikter och sånt, har du tips på vad man kan göra? typ göra upp ett litet pass haha!
SVAR: Det beror helt på vad du vill få utav din träning. Om du vill få förbättrad kondition rekommenderar jag att använda dig utav konditionsmaskiner såsom löpband, crosstrainer, cykel osv. Om du vill stryketräna hela kroppen utan att använda dig utav fria vikter tycker jag du ska testa dig på maskinerna som finns i gymmet. Eftersom jag inte vet vad du vill uppnå är det svårt att ge dig ett strukturerat pass, men ett stort tips för att hitta inspiration är youtube och träningsappar! Det finns huuuuur mycket som helst!
 
Är skorna nå varma nu på vintern? :)
SVAR: Ja det är dem! Dock har jag alltid på mig sockor när jag bär mina Johnny bulls stövlar då de är lite förstora och hittills har jag aldrig frusti i dem nu på vintern :)
 
Älskar din sminkning! Kan du visa hur du har gjort den? :)
SVAR: Åh tack! Självklart kan jag göra det. Så fort jag får tid spelar jag in en video! :)

Åh va kul ni verkar ha haft! Blusen du hade på dig var jättefin, vart har du köpt den?
SVAR: Vi hade det obeskrivligt bra!! Min vi är från Zara :)

Så bra och inspirerande blogg du har! :) Jag undrar vilka maskiner du använder när du gymmar och tycker du man ska inrikta sig på ett område t.ex. armar ett träningspass och ett annat område nästa pass för att få snabbast resultat? :)
SVAR: Tack så himla mycket, det värmer! När jag konditionstränar använder jag mig utav löpband och crosstrainer, när jag styrketränar använder jag mest ben-, rump- och ryggmaskiner. När jag kör ex. mage så använder jag mig mest utav egna övningar och lösa vikter för extra tyngt mot magmusklerna. Nu till din andra fråga angående inrikta utav muskelgrupper. Ja jag tycker man ska fördela upp sina muskelgrupper och göra ett strukturerat schema. Ex. måndag = armar och bröst, tisdag = mage och rygg, torsdag = ben och rumpa osv.

Vad kostar rätten du åt på Sushi Yama?
SVAR: Jag minns inte exakt men jag tror den kostar 75 kronor och med dricka 90 kronor.
 
Kan du inte börja skriva som du gjorde förut? Just nu skriver du bara om träningskläder,träningar, drycker till träningar,, ditt nya gym som du tränar på, börja skriv lite om helger, ta smarriga bilder! Börjar bli lite uttjatat! Menar inget illa, det är kul att du skriver om träningar också men vill ha lite av båda och inte bara av träningar! Älskar din blogg!
SVAR: Just för tillfället så består mitt liv utav väldigt mycket träning och det är något som verkligen intresserar mig, därmed blir det självklart en hel del inlägg om just träning och hälsa. Plus att jag får dagligen kommentarer och frågor här på bloggen och på andra sociala medier om hur jag tränar, om vart det finns snyggast träningskläder, om vilken övning som är bäst osv och därmed vill jag självklart besvara alla era frågor. Sen får ni inte glömma att i min blogg skriver jag mest om tränings och mode med inslag av min vardag och personliga delar. Men jag håller helt med dig om att en bättre variation kan införas då det blivit mycket träningsinlägg på sistone. Jag ska göra mitt bästa! Kram!

Har du tappat kontakten med dina gamla vänner när du började i din nya klass? Är du fortfarande kompis med Fanny klingfelt och Vendela Bergsell ? Isåfall varför/varför inte ? Jättebra blogg! Kram
 SVAR: Egentligen vet jag inte varför jag svarar på denna fråga för det angår verkligen inte någon annan, men visa är ju väldigt nyfikna. När jag började gymnasiet hamnade jag, Fanny och Vendela på olika skolor och då började vi glida isär. Det har inte hänt något speciellt utan kontakten har bara minskat lite tyvärr, vilket jag tycker är tråkigt då de är två fantastiska tjejer. Men när vi väl träffas är allt som förut, dvs djupvänskap!
 

Q/A ABOUT TRAINING

 
 Jag tänkte börja gymma, men undrar vad man ska träna för att snabbast resultat få en platt mage?
SVAR: Många tror att 100 sit ups om dagen kommer leda till en platt mage. Dock är det ingen snabb lösning till platt mage och synligare magmuskler då du måste bli av med bukfettet, vilket du blir genom konditionsträning. Ett hett tips är intervallträning då det förbränner bra och är mycket effektivt. Intervallupplägg kan se väldigt olika ut då vissa gillar att köra långa intervaller medan andra föredrar korta intensiva intervaller. Personligen föredrar jag korta intensiva intervaller då träningspasset blir mer explosivt och mer utmanade. Dock varierar jag rätt mycket mellan korta och långa intervaller för att få variation i mina träningspass vilket jag anser som något viktigt så man inte tröttnar på det man gör.
 
När du är klar med ditt konditionspass är det perfekt att utföra några magövningar då du fortfarande förbränner efter ett konditionspass. Jag själv brukar köra crunches, cycling cross crunches, leg raises, heel touches, plank jacks, sittande twist och plankan. Mitt upplägg för dessa övningar är 20 repetioner för varje set (oftast kör jag 3 set men ibland blir det mer), förutom för plankan och sittande twist då jag istället kör på tid än på repitioner. Mina favoritövningar för tillfället är cycling cross crunhes då de tar riktigt ordentligt och leg raises för att de tränar nedre delen av magen där bukfettet lättast sätter sig. Om du vill ta reda på mer övningar för just mage kan jag verkligen rekommendera abs trainer appen då du kan hitta hur mycket övningar och workouts som helts! Youtube funkar lika bra det med!
 
 
Men något man bör komma ihåg är att träningen gör inte allt. För att uppnå en platt mage bör man tänka på sin kost. Regel nummer 1: du får aldrig svälta dig själv! Det kommer endast leda till en rad konsekvenser då du bryter ner dig själv och tappar ork inom många områden. Istället bör du äta minst fem mål om dagen. Något annat som också är viktigt är att inte ta bort kolhydrater helt och hållet då det är viktigt att få i oss när vi tränar då kolhydrater ger oss energi. Dock kan man absolut välja att endast äta bra kolhydrater, såsom fullkornsbröd, frukt, grönsaker, fullkornspasta osv om man vill hålla sig så hälsosam som möjligt!
 
Hoppas du är nöjd med mitt svar och känner att den har hjälpt dig på traven! Nu önskar jag dig lycka till med ditt gymmande och glöm aldrig, med rätt inställning klarar du allt! Bamsekram! I veckan kommer ett liknande inlägg dycka upp där jag istället besvarar en fråga kring ben och rumpa. Håll utkik!