melindapadron

-

 
Kan du inte berätta hur ni gör för att hålla kärleken vid liv? Ni är så unga men har ändå hållit ihop så himla länge!
 
Detta är en kommentar jag ofta stöter på, "hur gör man för att hålla kärleken vid liv", en fråga som jag har valt att ta upp i ett större inlägg då det finns så himla många olika faktorer som är viktiga att tänka på för att ett förhållande ska fungera på lång sikt.
 
♡ Tillit
Denna punkt är enligt mig grundläggande för att ett förhållande ska fungera, speciellt i längden. Om du inte kan lita på din partner ska du inte vara med denna människa. Om du har svårt att känna tillit till någon över huvudtaget är det viktigt att du tar upp det med din partner samt att du jobbar med dig själv för att förbättra din förmåga att känna tillit. 
 
♡ Acceptera din partner för den hen är
Vi alla är olika och fungerar på olika sätt. Om man inte kan acceptera sin partner för den hen är det ingen idé att leva med denna människa. Man kan aldrig be någon ändra på sig bara för att hen inte duger enligt dina villkor, då är hen helt enkelt inte den rätta för dig. Om du däremot bli sårad av något beteende din partner utför tycker jag att du har all rätt att ta upp det oönskade beteendet med din partner och be om en förändring. Men när det handlar om en personlighet, t.ex. om din partner är ganska blyg vid offentliga tillställningar, kan du inte begära att hen ska ändra på sig. Det är en personlighet, och den måste accepteras.
 
♡ Ge varandra frihet
Jag har så många gånger stött på människor som blir irriterade när ens partner ska umgås med sina vänner istället för att umgås med pojkvännen/flickvännen, samt människor som övertalar sin partner att komma och umgås med en själv istället för att låta ens partner vara med på den inplanerade grabbkvällen/tjejmiddagen. Jag säger bara nej nej nej. Vart är tilliten? Långt åt fanders! Jag och Fabian har alltid varit väldigt tydliga med att vi aldrig ska prioritera bort våra vänner samt att vi aldrig ska tvinga någon utav oss från att umgås med det andra könet (vilket är en självklarhet, men något som uppstår bland många förhållanden). En av mina bästa vänner är en kille och Fabian skulle aldrig bli svartsjuk om jag och Oscar skulle umgås ensamma. Vi vet vart vi har varandra och vet att vi aldrig skulle gå bakom ryggen på varandra. Återigen, tillit är så viktigt!
 
♡ Hitta på nya saker, speciellt i vardagen
Det kan lätt hända att vardagen ser likadan ut dag ut och dag in vilket tyvärr kan leda till att man tröttnar på sitt förhållande. Se då till att hitta på små saker tillsammans som promenader, filmkvällar, laga mat ihop, gymma, gå på bio, strosa på stan, ät på restaurang osv.
 
 
♡ Bekräftelse och uppvakning
Att få ett vackert sms från den man älskar är något man aldrig kommer tröttna på. Enligt mig är det väldigt viktigt att bekräfta hur mycket en människa betyder för en, och då menar jag i alla relationer. En liten överraskning i vardagen kommer förmodligen även kunna lyfta glöden i vilket förhållande som helst. Det kan vara allt ifrån ett kärleksbrev på sängen, att din partner överraskar med ditt favoritgodis/frukt/chips, något smycke, att din partner våldgästar ditt hem osv. Låt fantasin flöda, för i slutet av dagen så är det alltid tanken som räknas. 
 
♡ Beröring
Kramar, enkla berörningar när ni går förbi varandra, sitta nära varandra, hålla varandras händer osv är olika typer av beröringar som är viktigare än vad vi tror. Beröring gör nämligen att ”må bra”-hormonet Oxytocin släpps fritt, vilket bl.a. hjälper oss att släppa stress, lindra smärta och förbättra matsmältningen. Det är också vetenskapligt bevisat att hormonet förbättrar våra relationer vilket i sin tur leder till att kärleken håller sig vid liv. Så glöm inte att beröra varandra!
 
♡ Glädje
Samtidigt som Fabian är min pojkvän så är han min bästa vän. Det är med honom jag kan vara mig själv till 110% och det är han som är min trygghet. Att finna glädje i sitt förhållande är något utav det viktigaste för att ett förhållande ska fungera. Så gör sådant som får er att känna glädje och låt endorfinerna flöda!

24 maj 2014 13:00 | - love |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas