melindapadron

Q/A ABOUT WORK

Igår skrev jag att jag skulle svara på en kommentar angående mina jobb, men under dagen hann det ramla in en hel del övriga frågor kring hur man söker jobb, hur man lämnar in ett CV osv. Så jag tar alla frågor i ett och samma inlägg med en gång!
 
Läste på Twitter att du var anställd på 5 jobb?? Hur har du fått dom och var jobbar du?
SVAR: Det stämmer! Jag är anställd på Hälsomagasinet, NBV, Ica Maxi, Lundbergs Produkter AB och Intersport. Hälsomagasinet och NBV fick jag genom att dansinstruktörer tipsade om mig, Lundbergs Produkter AB fick jag via min pappa då han jobbar där (jag jobbar inom kundservice) och intersport fick jag via min mamma. Eftersom att jag ska ta en paus från NBV denna termin pga studier, men samtidigt ville fortsätta tjäna bra med pengar, valde jag att söka jobb hos Ica Maxi. Ica Maxi hade inget med kontaker att göra, utan jag åkte dit, lämnade in mitt CV och berättade hur ytterst intresserad jag var av tjänsten och någon vecka senare ringde de och ville anställa mig! Så Hälsomagasinet och Ica Maxi är de yrkena jag jobbar på varje månad. På Lundbergs Produkter AB och Intersport hoppar jag in och jobbar lite då och då, framförallt på lov. 

Vad för ansökan ger du till det sökta jobbet? är det både cv och brev? Är de enskilt eller har du häftat ihop dem? Desperat studerande efter jobb så en kan försörja sig o sitt boende ;)
SVAR: Jag lämnar in CV och personligt brev i ett och samma dokument. Mitt tips är att hålla det ganska kortfattat då butikscheferna inte är intresserade av att läsa tjocka häften om hur perfekt man är. Jag tycker även att du ska lämna in ditt CV på många olika ställen då det ger dig fler möjligheter. Ett annat tips är även att gå tillbaka till jobbet du sökt anställning på några dagar senare och fråga om de kollat ditt CV samt när ungefär du kommer få redo på om tjänsten blir din. Det är superbra att återvända och visa stort intresse, det ger ett plus i kanten!
 
Du har inte genom kontakter fått jobbet då?
SVAR: Nej, Ica Maxi har inget med kontakter att göra.
 
Hur länge sen var det som sökte du jobbet till ica?
SVAR: Jag lämnade in mitt cv/personliga brev den 22 december, gick på arbetsintervju 7 januari och fick jobbet igår den 12 januari. Så allt gick väldigt snabbt vilket känns superkul!
 
Hur sökte du jobbet till Ica? Själv har man också sökt men antar att jag var allmänt dåligt :) 
Gick du personligen med Cv? Vad säger du då till personalen där? Blir stressad själv och ger bara ett Cv :/
SVAR: Jag gick fram till förbutiken och sa att jag ville lämna in cv då jag hört att de sökte folk. Då ringde de personalchefen som kom och mötte upp mig, jag lämnade över mitt cv och jag framförde att jag var väldigt intresserad av tjänsten. Sedan kom jag tillbaka veckan efter och frågade när ungefär de skulle titta på mitt cv och när jag skulle få ett besked. Vi pratade på allmänt om hur saker o ting skulle gå till och jag lyfte återigen fram att jag var ytterst intresserad. Några dagar senare ringde de mig för arbetsintervju som bokades in dagen efter. Arbetsintervjun gick jättebra! Kvinnorna jag fick träffa var jättetrevliga och allt kändes mycket naturligt. Några dagar senare ringde de upp mig och sa att de ville anställa mig vilket jag självklart tackade ja till!
 
Bra att tänka på:
♡ I CV:et är det bra att ta med tidigare arbetserfarentheter, utbildningar (vilken skola man går på), språkkompetenser och referenser. Dock skulle jag tipsa er om att skriva "Referenser lämnas gärna vid begäran", då blir det en dialog mellan dig och personalchefen istället för att personalchefen direkt kontakter dina referenser, då lämas du utanför.
♡ Håll personliga brevet kort! Mitt är endast ca en tredjedel av ett A4. I mitt personliga brev tar jag upp vem jag är, ålder, skola, intressen, hur jag är som person, vad för tjänst jag söker, varför jag tror tjänsten skulle passa mig, att jag gärna kommer på arbetsintervju samt mina kontaktuppgifter.
♡ Ha med en naturlig bild på dig själv i ditt personliga brev.
♡ Kom tillbaka någon vecka efter du lämnat in ditt CV och visa stort intresse för tjänsten.
♡ Slappna av och va dig själv! Det värsta som kan hända är att du får en nej, och den risken är värd att ta! 
 
HÄR hittar ni ett äldre inlägg där jag skriver lite mer utförligt om hur man skriver ett CV samt ett personligt brev. LYCKA TILL!
 

13 januari 2015 21:25 | - Q/A |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas